Od luxusu k fotbalu. Nejbohatší Evropan Bernard Arnault kupuje FC Paříž

Jeden z nejbohatších lidí na světě Francouz Bernard Arnault kupuje fotbalový klub FC Paříž, který v současnosti vede druhou francouzskou ligu. Spolumajitel skupiny LVMH, která se věnuje prodeji luxusního zboží, získá od současného vlastníka Pierra Ferracciho většinový podíl.

Menšinový podíl koupí společnost Red Bull, která pro své fotbalové aktivity nedávno angažovala bývalého kouče Liverpoolu Němce Jürgena Kloppa. O transakci dnes informovala rodina Arnaultů.

Zajímavost :  České ekonomice by prospělo vítězství Harrisové, držitelé amerických akcií by měli fandit Trumpovi

Sumu, za kterou FC Paříž získá, neuvedla. Podle svého prohlášení hodlá klubu poskytnout “nezbytné zdroje a jeho mužský i ženský tým dostat natrvalo mezi francouzskou elitu, aby si získal srdce Pařížanů”.

Bezos sesadil Muska z pozice nejbohatšího člověka, s pořadím zahýbala Wall Street

Pětasedmdesátiletý Arnault se loni stal první Evropanem, který ovládl žebříček nejbohatších lidí světa. Časopis Forbes v dubnu vyčíslil hodnotu jeho majetku na 233 miliard dolarů (tehdy 5,5 bilionu korun). Jeho vstup do FC Paříž může změnit poměry ve francouzském fotbale, kterému v posledních letech vládne Paris St. Germain s pomocí štědrých katarských majitelů. V nejvyšší soutěži strávil FC Paříž dosud jen tři sezony, naposledy v ní hrál v ročníku 1978/79.

Zajímavost :  Přežijí průmyslové firmy bez AI?

Zdroj Zde