Ódorov balíček by spôsobil drakonické zaťažovanie obyvateľov Slovenska, tvrdí Gašpar. Kišš považuje štátny rozpočet za lenivý a deravý

Diel relácie Král na ťahu sa skončil.

22:00 Oficiálne výsledky hlasovania:

  • Koalícia – 71 %
  • Opozícia – 29 %

21:55 Takáč reagoval, že “pri konsolidácii dostáva sektor pôdohospodárstva v štátnom rozpočte tú istú sumu pre štátnu pomoc a národné podpory, ako dostali tento rok”.

21:52 Podľa Kišša oficiálne dáta Ministerstva financií hovoria, aká bude potravinová inflácia: „Ceny potraviny budú rásť najbližšie 4 roky rýchlejšie ako bežná inflácie všetkého iného.“

21:47 Hargaš upozorňuje na vysoké ceny masla. Vyzval ministra Takáča, aby dal verejnosti záväzok, “koľko bude stáť maslo, ktoré dnes stojí, 3,99 eur, o rok“.

21:43 Kišš tvrdí, že na základe analýzy Rady pre rozpočtovú zodpovednosť konsolidáciu zaplatí najmä stredná vrstva.

21:40 Podľa Hargaša v okresoch, v ktorých vyhráva Smer, Hlas alebo SNS, ľudia vidia, že „táto vláda na sebe nešetrí a všetku konsolidáciu hodila na nich“.

21:36 Ján Hargaš vyzval Tibora Gašpara, aby mu doniesol ten list, v ktorom údajne Progresívne Slovensko prosí EÚ, aby zastavila Slovensku eurofondy. „Môžeme sa staviť o kilo masla, čo je dnes komodita,“ dodal.

Zajímavost :  Kto môže za prázdnu štátnu kasu: Slovensko zadlžili plošné opatrenia a nevyužité príležitosti v dobrých rokoch

21:34 Tibor Gašpar obvinil Progresívne Slovensko, že chodí do Európskej komisie zavádzať v súvislosti s novelou trestného zákona práve preto, aby Slovensku spôsobilo ekonomické problémy.

21:26 Dvojnásobné platy aj doživotnú rentu ste si nadelili, ale bežným ľuďom ste zdvihli DPH, reagoval Hargaš a dodal, že ho “teší” odhodlanie koalície šetriť.

21:24 „Štátny rozpočet a konsolidácia má mať prívlastok, že je sociálna. Má byť udržateľná, nemá zastaviť a udusiť rast ekonomiky,“ tvrdí Gašpar a dodáva, že bude veľmi ťažké vybalansovať, „aby sme splnili všetko, čo hovoríme“.

21:22 Minister Takáč poznamenal, že všade v médiách počúva len o zvyšovaní DPH na 23 % a dodal, že nikto nerieši “daň z 10 % na 5 % na potraviny, lieky, gastro, ubytovanie a ďalšie kroky, ktoré pomôžu nízkopríjmovým ľuďom”.

21:19 Hargaš poznamenal, že pred niekoľkými mesiacmi premiér vyhlásil, že štát ide šetriť 30 % na personálnych kapacitách. „Teraz je to z 30 na 10, ale sebe ste dali dvojnásobné platy,“ povedal.

Zajímavost :  Dobré ráno: Dolinkovú má nahradiť človek blízky Paškovej chobotnici

21:10 Poslanec Ján Hargaš sa ku konsolidačnému balíčku vyjadril, že na štáte je vláda ochotná šetriť 5 %, pričom zvyšných 95 % zaplatia ľudia. 

21:09 „Princíp politického súboja je v tom, že my budeme realizovať politiku cez programové vyhlásenie vlády tým spôsobom, ako ho chceme realizovať my. Dostali sme väčšinu, nebudeme robiť konsolidáciu podľa vášho scenára,“ myslí si Tibor Gašpar. Dodáva, že balíček Ľudovíta Ódora by spôsobil “drakonické zaťažovanie obyvateľov Slovenska”.

21:08 Poslanec Štefan Kišš reagoval na ministra Takáča, že konsolidáciu zaplatia ľudia. Rozpočet označil za “lenivý, deravý a taký, ktorý nepomáha ekonomike”.

21:05 Minister Richard Takáč sa na začiatku k rozpočtu, ktorý schválila vláda, vyjadril, že je správne navrhnutý. Je to tá správna cesta a konsolidácia tu musí byť, tvrdí.

Zajímavost :  V digitalizaci jsou české firmy na evropské špici

Celý diel relácie Král na ťahu si pozrite nižšie:

Návod na hlasovanie nájdete nižšie:

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO