Novinky v pojišťovnictví nastíní INSURANCE FORUM 2024

Již 7. listopadu se v PVA EXPO PRAHA sejdou na odborné konferenci INSURANCE FORUM představitelé české vlády, lídři pojišťoven, pojišťovací makléři a zástupci odborných firem dodávajících specifické služby a řešení pro toto odvětví. Účastníci se seznámí nejen s novinkami pojišťovnictví, ale i s vědomostmi a vizemi nejvýznamnějších osobností oboru.

INSURANCE FORUM 2024 proběhne v nových prostorách Vstupní haly I, v Kongresovém sále č. 2 na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. Slavnostní zahájení v 10 hodin za účasti předních představitelů vládních resortů odstartuje celodenní program nabitý osobnostmi i aktuálními tématy oboru pojišťovnictví.

Úvodní přednáškový blok bude věnován regulaci a legislativě a vystoupí v něm zástupci dohledových a kontrolních orgánů. Jako téma zde zazní vývoj v legislativě, vliv chystaných změn na sektor pojišťovnictví nebo samotná perspektiva a zkušenosti jednotlivých zástupců z praxe. Přednášejícími budou František Nonnemann, právník zaměřující se na zpracování a ochranu dat, bezpečnost informací, řízení rizik a compliance, Tomáš Olexa, vedoucí referátu finančních inovací ČNB, poslanec Evropského parlamentu Ondřej Kovařík a Michal Nulíček, partner a advokát společnosti ROWAN Legal.

Zajímavost :  Tramvaj bez řidiče? Hitachi Rail vyvíjí systém autonomního provozu

Ve 13 hodin bude v PVA EXPO PRAHA zahájen druhý blok nesoucí témata technologií, inovací a investic. Pětice přednášejících se s diváky podělí o své zkušenosti s využíváním umělé inteligence a strojového učení, dojde i na diskuzi o rizicích a příležitostech spojených s investicemi do Insurtech startupů. Vystoupí Michal Štěpánek, founder & CEO Cleverbee solutions, který představí pohled na 20 let digitalizace pojišťovnictví – byznysové přínosy, technologie a trendy z pohledu softwarové firmy. Následující přednášející Benjamin Levstek ze společnosti ADACTA SOFTWARE vysvětlí, jak moderní Insurance Core System pomáhá splňovat důležité regulatorní požadavky jako IFRS17, GDPR nebo KYC a jak moderní integrační nástroje, jako je OpenAPI nebo API-driven přístup, usnadňují propojení s dalšími systémy a zjednodušují provoz.

Ve druhém bloku vystoupí i Jan Pich ze společnosti Ernst & Young, Lucie Žulavská ze Slavia pojišťovny s tématem technologické revoluce v oblasti pojištění motorových vozidel v souvislosti s implementací MID nebo Philippe Van Nieuwenborgh z Dialog Group, který si připravil téma Revoluce v pojišťovnictví: Nový přístup ke komunikaci a interakci s klienty.

Zajímavost :  Na Pražském okruhu by měly od prosince fungovat vysokorychlostní váhy. Vyjdou na 65 milionů

Depositphotos.com

Na INSURANCE FÓRU nebudou chybět ani odborníci ze společnosti SOFTEC, hovořit bude Marek Gešo. „Jaké jsou hlavní digitalizační trendy na českém trhu pojišťovnictví? Jaká je dosažená úroveň digitalizace v oblastech prodeje a obsluhy klientů nebo v oblastech vnitřní digitalizace provozních činností? Co jsou hlavní faktory úspěchu a největší překážky? Podíváme se na výsledky naší studie, kterou jsme realizovali mezi komerčními pojišťovnami poskytujícími životní a neživotní pojištění v Česku,“ přiblížil téma přednášky Alexander Paál, ředitel společnosti SOFTEC v České republice.

Třetím a posledním blokem konference bude panelová diskuze odborníků z řad technologických firem, pojišťoven, makléřských společností a zástupců dohledových a kontrolních orgánů. Tématem budou nové trendy v distribuci pojištění, správě smluv i likvidaci pojistných událostí s akcentem na zákaznické zkušenosti a ochranu spotřebitele. Směřování debaty mohou ovlivnit také sledující účastníci svými dotazy. K debatě byli přizváni výkonný ředitel České asociace společností finančního poradenství a zprostředkování Marek Černoch, projektová manažerka Slavia pojišťovny Lucie Žulavská, Radek Bureš ředitel pojištění vozidel pro CEE region za společnost RENOMIA, zástupce České národní banky a zástupce společnosti RESPECT.

Zajímavost :  Čína uvalí prozatímní clo na dovoz brandy z Evropské unie

Po ukončení oficiálního programu konference bude prostor pro networking účastníků. Více na www.insurance-forum.cz.

Zdroj Zde