Akcie společnosti META by měly nadále růst, blíží se zveřejnění výsledků za Q3

Meta Platforms (META) získává řadu pozitivních hodnocení Koupit od předních analytiků. Tržní experti navyšují cílové ceny akcií.

Technologický gigant v oblasti sociálních médií letos dosahuje výborných výsledků. Akcie jsou aktuálně o 69,11 % výše od začátku roku (YTD). Na měsíčním grafu zaznamenaly zisky 16,03 %.

Nejde však o náhlý nárůst. Od rebrandingu společnosti na konci října 2021 ceny akcií vzrostly z 323 USD na nynějších 589 USD.

Výhled byl pro Metu v posledních týdnech převážně býčí. S blížícím se oznámením výsledků plánovaným na 30. října přední akcioví analytici revidovali své cílové ceny. Zdají se být velmi optimističtí.

V čele pozitivních prognóz je společnost Rosenblatt Securities, která 26. září stanovila nejvyšší cílovou cenu na 811 USD. Očekává, že strategické investice do AI přinesou akcionářům METY významné zhodnocení investovaného kapitálu.

UBS s odkazem na zlepšený zákaznický sentiment a obnovu celkové značky META předpovídá nárůst výdajů na reklamu. Zdůrazňuje také schopnost společnosti získat příjmy z politických výdajů před dnem prezidentských voleb v USA. Multinárodní investiční banka také zvýšila cílovou cenu z 635 USD na 690 USD dne 7. října.

Joseph Bonner, analytik Argus, uvedl, že vysoké snížení nákladů, silný cash flow a zrychlení příjmů z reklamy jsou dostatečné důvody pro růst ceny. Proto i on zvýšil svou cílovou cenu akcií o 10 % z 600 USD na 660 USD. Rovněž poznamenal, že společnost se stala konkurenceschopnou v oblasti generativní AI.

Zajímavost :  Dve zrážky áut s vlakmi v jeden deň. V Nemeckej nehoda skončila tragicky

Deepak Mathivanan z Cantor Fitzgerald ponechal své hodnocení buy. Zvýšil cílovou cenu z 660 USD na 670 USD. Výsledky Meta za Q2 2024 překonaly odhady příjmů. Analytik očekává podobný nadprůměrný výkon ve Q3 a Q4 a zvýšené prognózy ke konci fiskálního roku.

Wells Fargo (WFC) jen potvrdilo své hodnocení buy. Dne 2. října zvýšilo predikovanou cílovou cenu z 647 USD na 652 USD.

Opatrnější analytici stanovují nižší cílové ceny

Z 46 akciových analytiků hodnotí 42 akcie META jako Koupit, tři jako Držet a pouze jeden jako Prodat. Konsensus je převážně býčí; průměrná cílová cena je 611,20 USD, což představuje nárůst o 4,20 %.

Nižší cílové ceny od analytiků jsou obecně méně aktuální. Revize jsou pravděpodobné s blížícími se výsledky společnosti.

Barclays v srpnu po výsledcích za Q2 udrželo své hodnocení Koupit. Zvýšilo cílovou cenu z 520 USD na 550 USD. Aktualizace je na místě, protože akcie již tuto úroveň překročily.

BMO Capital Markets udrželo pro společnost META neutrální hodnocení Market Perform. Zvýšilo cílovou cenu na 525 USD z 475 USD. Kanadská investiční banka je v dlouhodobém horizontu na METU býčí díky růstu obchodních činností a možnému zákazu TikToku. Očekává však problémy v krátkodobém a střednědobém horizontu kvůli kapitálovým výdajům a výplatám tvůrcům.

Meta pokračuje v inovacích a rozšiřování svých služeb. Investice do virtuální reality a metaverse přitahují pozornost investorů. Společnost také zvyšuje své úsilí v oblasti umělé inteligence. Pokročilé AI algoritmy zlepšují personalizaci a uživatelský zážitek.

Reklamní platforma Meta těží z rostoucího zájmu inzerentů. Zlepšení cílení reklamy vede k vyšším výnosům. Společnost také rozšiřuje své e-commerce schopnosti. Integrace nákupních funkcí do sociálních platforem zvyšuje angažovanost uživatelů.

Meta navíc pracuje na zabezpečení dat a soukromí uživatelů. Posílení bezpečnostních opatření zvyšuje důvěru uživatelů a inzerentů.

Navzdory pozitivním vyhlídkám existují i některá rizika. Regulační tlaky a antimonopolní vyšetřování mohou ovlivnit budoucí růst. Společnost čelí také konkurenci od ostatních technologických gigantů. Inovace a adaptace jsou klíčové pro udržení vedoucí pozice.

Zvyšující se náklady na vývoj nových technologií mohou ovlivnit ziskovost. Efektivní řízení nákladů je nezbytné pro udržení finančního zdraví.

Trh sociálních médií je dynamický a rychle se mění. Změny v preferencích uživatelů mohou ovlivnit angažovanost. Meta musí neustále inovovat, aby zůstala relevantní.

Očekávání od nadcházejících výsledků

Blížící se oznámení výsledků za Q3 je klíčové. Investoři očekávají potvrzení pokračujícího růstu příjmů. Pozornost bude směřovaná také na výhled na Q4 a celý fiskální rok.

EPS a obrat akcie META
EPS a obrat akcie META. Zdroj: tradingview.com

Analytici budou sledovat výkon v různých segmentech. Reklamní příjmy, e-commerce a metaverse projekty jsou v centru zájmu všech investorů.

Doporučení pro investory

Dlouhodobí investoři mohou zvážit pozice v akciích Meta. Silné fundamenty a inovativní projekty podporují růstový potenciál. Krátkodobí investoři by měli sledovat tržní volatilitu. Regulační zprávy a vývoj na technologickém trhu mohou ovlivnit ceny akcií.

Zajímavost :  Slováci na Floride opisujú chvíle pred hurikánom: Všetko sa zastaví, ľudia opevnia svoje domy a čakajú, čo prinesie búrka

Diverzifikace portfolia zůstává i nadále důležitá. Investice do technologických akcií by měla být vyvážena také jinými sektory. Analytici jsou obecně optimističtí ohledně budoucnosti Meta Platforms. Navýšené cílové ceny odrážejí důvěru v strategii společnosti. Pokračující inovace a silné finanční výsledky podporují další růst ceny akcií.

Investoři by měli sledovat nadcházející oznámení výsledků. Mohou přinést další informace o směřování společnosti. Potenciální výzvy by neměly být přehlíženy, ale celkový výhled však zůstává pozitivní.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO