Trumpův token World Liberty Financial je propadák, zde jsou důvody proč

Bývalý prezident USA Donald Trump zažil s uvedením svého DeFi tokenu WLFI (World Liberty Financial) nebývalý neúspěch.

Neúspěšný start Trumpova pofiderního DeFi tokenu

Dne 16. října spustil Donald Trump svůj token World Liberty Financial (WLFI). Podle informací z webových stránek tokenu se očekávalo, že coin umožní investorům získat hlasovací právo v budoucím DeFi protokolu.

Hned po prvním dni obchodování byly však prodeje tokenu neúspěšné. Ke dni 18. říjnu web ukazuje, že bylo prodáno pouze 880 milionů coinů WLFI (v hodnotě 13 milionů dolarů podle předprodejní ceny). Zůstalo však neprodaných dalších 19,1 miliard mincí (v hodnotě přibližně 287 milionů dolarů).

V prvních dnech obchodování se tak prodalo jen pouhých 4,5 % z celkového množství, což je pro tak významnou osobnost překvapivě nízké číslo.

Proč tedy token při zahájení obchodování tak vyhořel, navzdory Trumpově známosti a celkovému hypu? Zde je pět důvodů, které mohou vysvětlit překvapivě špatný výkon tokenu.

1. Omezení, kdo si může Trumpův token koupit

Na rozdíl od většiny předprodejů tokenů, které jsou otevřené všem a lze je koupit anonymně, mohli Trumpův DeFi coin koupit pouze akreditovaní investoři z USA nebo nerezidenti.

Při první návštěvě webu jsou uživatelé dotázáni, zda žijí v USA a splňují požadavky na označení akreditovaný investor podle Regulace D amerického Zákona o cenných papírech z roku 1933 nebo žijí mimo USA.

Uživatelé, kteří nesplňují ani jednu kategorii, nemohou pokračovat dál na webu, což značně omezuje potenciální okruh investorů.

Kupující také nemohou nakoupit tokeny, dokud neprojdou kontrolou KYC (know your customer) pro ověření identity. Ti, kteří tvrdí, že jsou rezidenty USA, musí pravděpodobně poskytnout čestné prohlášení, že jsou akreditovanými investory.

Americký rezident může být považován za akreditovaného, pokud si vydělává přes 200 000 dolarů ročně, má čisté jmění přes 1 milion dolarů nebo je generálním partnerem, výkonným ředitelem či členem představenstva společnosti vydávající neregistrované cenné papíry.

Zajímavost :  Kryptoměny v centru pozornosti velkých finančních hráčů. Už je máte i vy?

Kritéria efektivně vylučují drtivou většinu Američanů, což znamená, že mnoho Trumpových podporovatelů nemělo možnost se účastnit předprodeje.

Uživatelé mohou tento požadavek obejít kliknutím na políčko Žiji mimo Spojené státy, ale pak musí poskytnout důkaz o bydlišti mimo USA, což může být pro mnoho uživatelů další překážkou.

Mnoho Trumpových podporovatelů žije v USA a nejsou akreditovanými investory, což je pravděpodobně hlavní příčinou malých prodejů tokenu.

2. Token WLFI není přenositelný a nelze jej prodat

Na rozdíl od většiny kryptoměn nelze WLFI přenést z jedné peněženky do druhé. To znamená, že akreditovaní investoři nemohou token prodat neakreditovaným, ani nikdo mimo USA jej nemůže prodat rezidentovi USA.

Ve skutečnosti držitelé nemohou token vůbec prodat. Cože? Ano, je to tak. Jediné, co mohou investoři s tokenem dělat, je čekat na vydání DeFi protokolu, u kterého vývojáři tvrdí, že držitelé budou moci hlasovat o návrzích ovlivňujících tento protokol.

Podmínky prodeje tokenu výslovně uvádějí, že token nelze přenést na jiné uživatele.

Zamezení možnosti prodeje tokenu znamená, že investoři nemohou profitovat z jeho prodeje při případném růstu na vyšší cenu. Neexistuje tedy ani žádné očekávání, že držitelé tokenů obdrží zisky z nadcházejícího DeFi protokolu.

Pro mnoho kryptoměnových investorů je však likvidita klíčovým faktorem, a omezení přenositelnosti může značně snížit atraktivitu tokenu.

3. Webová stránka navíc při spuštění přestala fungovat

Navzdory prodeji jen několika stovek milionů tokenů nedokázal web zvládnout ani tento malý objem provozu. Někteří uživatelé hlásili, že při pokusu o nákup tokenů se setkali se zprávou, která hlásila error: tato stránka nefunguje.

Protože web nefungoval, někteří uživatelé ani nemohli WLFI nakoupit. Po zvážení svého plánu mohli na poslední chvíli změnit názor a rozhodnout se své peníze si ponechat v bezpečí.

Tým WLFI nevysvětlil, proč web spadl, ale jednoduše mohli očekávat, že prodeje budou ještě horší, než byly ze začátku. Proto nemuseli připravit dostatek serverů pro zvládnutí provozu na webu, což způsobilo jeho pád a situaci ještě zhoršilo.

Zajímavost :  V divadle nie je chaos ani pochmúrna atmosféra, bráni sa Ťapáková. Jaurová podľa nej zavádza a škodí divadlu

Technické problémy při spuštění tak důležitého projektu mohou výrazně podkopat důvěru investorů.

4. I někteří příznivci Trumpa si myslí, že se jedná o podvod

Další příčinou pomalých prodejů tokenu může být převládající názor, že projekt je podvod.

Někteří investoři uvedli, že věří, že informace o nemožnosti přenositelnosti byla úmyslně zatajena před nákupčími, aby se prodalo více tokenů.

Ačkoli je nedostatek přenositelnosti jasně uveden na webu tokenu, někteří věří, že projekt neočekával, že kupující budou číst drobné písmenka.

Trumpovo oznámení o spuštění tokenu bylo na síti X tak kontroverzní, že získalo mnoho ohlasů. Jedna poznámka uvádí:

V drobných písmenkách se uvádí, že token není přenositelný a je uzamčen v peněžence, takže jej nemůžete vybrat, dokud tento systém nerozhodne, že je to vhodné. Přečtěte si skryté věty!

– Poznámka o WLFI, zdroj: x.com

Negativní publicita a pochybnosti o pravých záměrech projektu mohly také odradit potenciální investory.

5. Nákupní proces trvá věčnost

Dalším důvodem pomalých prodejů tokenu může být fakt, že nákupní proces je pro mnoho potenciálních investorů příliš frustrující.

Někteří nemusí vědět, zda jsou akreditovanými investory, protože ani nevědí, co tento termín znamená. Jiní si nemusí být jisti, co znamená žít ve Spojených státech. Pokud osoba navštěvuje USA několik měsíců v roce, ale zbytek času tráví v jiné zemi, nemusí vědět, na které tlačítko kliknout.

I když se dostanou na stránku prodeje tokenů, musí nejprve projít kontrolou KYC, než přejdou k poslednímu kroku nákupu. Někteří uživatelé nemusí důvěřovat společnosti Sumsub, která provádí kontrolu KYC, a musí být neochotní nahrát svůj pas nebo řidičský průkaz.

I když jsou ochotni důvěřovat společnosti provádějící kontrolu KYC, mohou být prostě neochotní nahrát své dokumenty.

Celková zdlouhavost nákupního procesu může být dalším důvodem, proč se mnoho podporovatelů rozhodlo přeskočit prodej tokenu, i když jsou velkými podporovateli Trumpa.

Zajímavost :  Vláda má ambiciózne ciele. Analytik: Nevie, čo bude po roku 2025. Zaplatia to najmä ľudia, kritizuje Hajko

Celkově TLFI nepředkládá přesvědčivé argumenty, proč si jej koupit

Kromě výše uvedených důvodů může k neúspěchu tokenu přispívat i nedostatek zřetelné hodnoty pro investory. Bez možnosti obchodovat token nebo získat finanční výnosy z DeFi protokolu se mnozí mohou ptát, jaký je skutečný přínos držení WLFI.

Altcoinoví investoři obvykle hledají projekty s jasnou roadmapou, transparentností a potenciálem růstu. Nejasnosti ohledně budoucích výhod a funkcionalit tokenu mohou snižovat jeho atraktivitu.

Navzdory špatným prodejům tokenu Trump nadále využívá získané podpory mnoha členů americké kryptoměnové komunity. Politický akční výbor spojený s Trumpem získal mezi červencem a zářím přes 7,5 milionů dolarů v kryptoměnách, podle dat americké Federální volební komise.

Trumpova oponentka, viceprezidentka Kamala Harris, je vnímána jako příznivější pro regulaci kryptoměn než současný prezident Joe Biden, podle výzkumu Galaxy Digital.

Nedávno se pokusila oslovit voliče z kryptoměnové komunity tím, že slíbila poskytnout rozumnou regulaci digitálních aktiv jako součást svého slibu ekonomiky příležitostí.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO