Analýza ceny solana: Dostane se SOL po překonání ETH během svého bull runu až na 1 400 dolarů?

Cena solany (SOL) sice mírně klesla ze svých nedávných intradenních maxim poblíž 160 dolarů, ale tato přední kryptoměna stále vykazuje pozitivní výhled. Solana, blockchain vrstvy 1 (L1) známý svou rychlostí a nízkými transakčními poplatky, zaznamenává silný růst on-chain aktivity díky obchodování s meme coiny na své síti.

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

Růst aktivity na tomto blockchainu je natolik významný, že objemy obchodů decentralizovaných burz (DEX) běžících na platformě Solana za posledních 24 hodin i za posledních sedm dní překonaly objemy DEX na Ethereu.

Ethereum je široce považován za primární blockchain vrstvy 1 s podporou smart kontraktů. Podle údajů z analytické platformy DeFi Llama objemy na ethereum DEX dosáhly za posledních 24 hodin 1,819 miliardy USD, a za posledních sedm dní činily 8,957 miliardy USD

Naopak Solana za posledních 24 hodin zaznamenala objemy obchodů na DEX ve výši 1,858 miliardy USD a za posledních sedm dní dosáhly objemy 9,52 miliardy USD. Nutno dodat, že to není to poprvé, co Solana překonala Ethereum, co se týče týdenních objemů na DEX.

Aktivita na solana DEX roste

Podle grafu z platformy The Block objemy obchodů na solana DEX krátce překonaly ethereum DEX již v červenci a srpnu.

Zajímavost :  Prezident vymenoval nového ministra zdravotníctva. Stal sa ním Kamil Šaško

Pro Solanu jde o významný milník. Většinu roku 2023 tento blockchain zaznamenával jen několik procent objemu obchodů na decentralizovaných burzách ve srovnání s objemy na ethereum DEX. Nyní je však v sektoru DeFi rovnocenným soupeřem.

To naznačuje, že SOL by mohl být podhodnocen, zejména s ohledem na jeho tržní kapitalizaci kolem 72 miliard dolarů. Ta představuje jen asi 23 % tržní kapitalizace ETH, která má hodnotu 311 miliard dolarů.

Může SOL po překonání ATH dosáhnout ceny 1 400 dolarů? 

Může prudký růst objemů na solana DEX znamenat, že je SOL na pokraji významného růstu? Mohla by cena této kryptoměny dokonce desetinásobně vzrůst a překonat hranici 1 400 USD?

Z fundamentálního hlediska se sentiment na trhu s kryptoměnami zlepšuje. Sázkové trhy ukazují rostoucí pravděpodobnost, že pro-kryptoměnový prezidentský kandidát Donald Trump je favoritem na vítězství v nadcházejících volbách.

Trumpovo zvolení může potenciálně vrátit hlavní kryptoměny, jako je solana, zpět na roční maxima.

Technické indikátory také naznačují býčí trend. Cena SOL v posledních měsících vytvořila formaci vzestupného trojúhelníku s rezistencí na úrovni 160 USD.

Nárůst nad 200 USD je velmi pravděpodobný, jakmile bude tato úroveň bude překonána. Očekává se, že trh nabere na dynamice a posune cenu ještě výš.

Zajímavost :  Odsúdenie nenávisti. Politici si pripomenuli výročie útoku na Zámockej, podobný odkaz zdieľa aj prezident

Podle některých analytiků by solana mohla v následujícím roce dokonce 3 – 5krát vzrůst. A pokud si udrží své místo jako dominantní DeFi blockchain, mohla by v dlouhodobém horizontu dosáhnout ceny až 1 400 USD.

Nicméně, obchodníci, kteří hledají rychlejší zisky, by mohli zvážit novější low cap altcoiny nebo předprodeje meme coinů. Jedním z projektů, o kterém si myslíme, že má velký potenciál, je zcela nový meme coin zaměřený na komunitu, nazvaný Flockerz (FLOCK).

Tento meme coin bude řízen pouze komunitou The Flock, přičemž k aktivní účasti projekt motivuje odměnami v tokenech FLOCK prostřednictvím zajímavého mechanismu vote-to-earn. Zdá se, že tento koncept investory zaujal, protože Flockerz ve svém předprodeji během několika dní získal více než 750 000 dolarů.

Flockerz přitahuje pozornost kryptokomunity i díky atraktivním odměnám za staking, přičemž aktuální roční procentní výnos (APY) dosahuje pozoruhodných 2 300 %.

Dosavadní úspěch projektu neušel pozornosti kryptoměnových influencerů. Například populární YouTuber Jacob Crypto Bury se myslí, že má potenciál dosáhnout až 100násobného nárůstu.

Investování do Flockerz představuje unikátní příležitost pro ty, kteří hledají nejen potenciální vysoké výnosy, ale i aktivní účast v řízení projektu. S rostoucím zájmem investorů je FLOCK připraven stát se jedním z výrazných hráčů na trhu s meme coiny.

Zajímavost :  Putin nespáchal gavaliersky delikt, ale zločin proti mieru (píše Peter Weiss)

Chcete-li se dozvědět více o tomto projektu, doporučujeme přečíst si whitepaper a sledovat nejnovější aktuality na sociálních sítích X (Twitter) a Telegram.

*Příspěvek je reklama. Nejedná se o investiční doporučení. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko. Kryptoměny jsou velmi spekulativní, hrozí riziko ztráty kapitálu.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO