SNS ostro reaguje na Pellegriniho vyhlásenie: Kritizuje ministerku Šimkovičovú, aby zakryl vlastné zlyhania

Slovenská národná strana (SNS) sa vo svojej tlačovej správe vyjadrila k vyhláseniu prezidenta SR Petra Pellegriniho, ktoré vníma ako zaujaté.

Strana uvádza, že prezident pôsobí, akoby stále zastával post predsedu strany Hlas-SD, a jeho kritiku ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej považuje za pokus odviesť pozornosť od problémov v rezorte zdravotníctva.

SNS mala na mysli predošlé Pellegriniho vyjadrenia, ktoré zazneli aj v relácii ta3 V politike. „Ak mám byť úprimný, myslel som si, že ak príde k výmene prvého člena vlády, alebo budem prijímať demisiu prvého člena vlády, že to bude úplne iná ministerka a nie ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková,“ vyjadril sa prezident, pričom naznačoval demisiu šéfky rezortu kultúry.

Zajímavost :  Viedenská električka oslavuje 110 rokov. Historické spojenie s Prešporkom prinieslo hospodársky rozmach

Bez reformy a trestného oznámenia

V SNS útok na ministerku kultúry považujú za snahu odkloniť pozornosť od manažérskeho zlyhania ministerky Dolinkovej. Národniari kritizujú ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú za to, že „za celý rok nepredstavila žiadnu reformu v zdravotníctve“. Strana v stanovisku tvrdí, že „Peter Pellegrini to vníma ako svoje zlyhanie“.

Ministerku kritizuje aj za to, že počas svojho pôsobenia nepodala „žiadne trestné oznámenie v súvislosti s manažovaním pandémie Covidu-19“. Kritiku splnomocnenca vlády pre prešetrenie pandémie Petra Kotlára takisto vníma ako odkláňanie pozornosti.

„SNS vyzýva Petra Pellegriniho, aby neútočil na premiéra Slovenskej republiky v súvislosti so zlyhaním ministerky zdravotníctva Dolinkovej,“ píše sa ďalej v stanovisku.

Strana na záver vyjadruje vieru „že v budúcnosti sa Peter Pellegrini bude správať nadstranícky a nie ako predseda Hlasu-SD“.

Pozrite si celú epizódu relácie V politike:

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO