Vydávání stanoviska k návrhu opatření obecné povahy

Publikováno:

13.9.2024

Autor:

odbor 11200

Ze strany ministerstva nebylo vypracováno žádné stanovisko.

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejňuje podle § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), informaci poskytnutou dne 30. srpna 2024 na žádost, týkající se vydávání stanoviska k návrhu opatření obecné povahy, kterým se stanoví stavební uzávěra v katastrálním území v obcích uvedených v žádosti

Ministerstvo po provedeném testu veřejného zájmu poskytlo žadateli podle § 4 a § 14 odst. 5 písm. d) zákona v souladu s § 4a odst. 2 písm. a) zákona informace následujícím sdělením.

Ministerstvo v případě obcí Vysoké Popovice, Lukovany, Čučice a Senorady neobdrželo v roce 2024 žádost o vyjádření podle ustanovení § 98 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, ve smyslu ustanovení § 15 odst. 2 zákona č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného bohatství (horní zákon), ve znění pozdějších předpisů. Z tohoto důvodu nebylo vypracováno ze strany ministerstva žádné stanovisko.

Zajímavost :  Fed snížil úrokové sazby podle očekávání trhu o 50 bazických bodů, co dál?

Ministerstvo obdrželo žádost o vyjádření podle ustanovení § 98 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, ve spojení s § 326 odst. 5 zákona č. 283/2021 (stavební zákon), pouze od obce Ketkovice v červnu 2024. Vzhledem k tomu, že se ve správním území obce nenacházejí žádné dobývací prostory, ložiska nerostů, prognózní zdroje vyhrazených nerostů ani chráněná ložisková území, bylo využito odst. 2 § 98 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, kdy dotčený orgán může, ale nemusí uplatnit svá stanoviska k dané problematice. Z tohoto důvodu rovněž nebylo vypracováno ze strany ministerstva žádné stanovisko.

Zajímavost :  Polícia obvinila šéfa iClinic z ublíženia na zdraví pri dvoch operáciách

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO