Elon Musk znovu propaguje dogecoin. Přichází další raketový růst DOGE?

Růst dogecoinu (DOGE) je v posledních letech výrazně připisován podpoře od generálního ředitele Tesly, Elona Muska. Jeho zmínky o tomto meme coinu vždy přitáhly zástupy investorů. Po krátké přestávce se zdá, že Musk opět začal podporovat DOGE prostřednictvím svého účtu na platformě X. K jedné z posledních událostí došlo bylo 7. září, kdy zveřejnil post, který byl vnímán jako nepřímý odkaz na dogecoin.

*Novinkový článek obsahuje reklamu inzerenta

V postu bylo uvedeno: Department of Government Efficiency (Ministerstvo vládní efektivity), zkráceně „DOGE“. To vyvolalo diskuze v dogecoinové komunitě a zvýšilo očekávání možného růstu cen. Na základě tohoto příspěvku vytvořil uživatel s přezdívkou „Dogedesigner“ mem, který odkazoval na Muskův post. Obrázek zobrazoval Muska jako Rafikiho z filmu „Lví král“, který drží Simbu, symbolizujícího dogecoin, spolu se zkratkou DOGE. Musk na příspěvek reagoval a naznačil, že tento obrázek by měl být maskotem zmíněného „vládního úřadu“.

„Samozřejmě, náš oficiální maskot bude Doge.“

Musk také znovu odkázal na dogecoin při vzpomínání na svou snahu jej propagovat během vystoupení v show Saturday Night Live (SNL) v roce 2021. Během účasti v podcastu All-In přiznal, že se tehdy odchýlil od původního scénáře.

Celkově dogecoin na Muskovy zmínky reagoval pozitivně a zaznamenal krátkodobou dynamiku. Toto zhodnocení dogecoinu pravděpodobně mnohé překvapilo, jelikož v poslední době podpora meme coinu ze strany miliardáře zůstávala víceméně bez odezvy.

Predikce ceny dogecoinu: v býčím patternu klesající klín

Na základě Muskova obnoveného zájmu o dogecoin využil přední zpravodajský web Finbold nejnovější nástroj umělé inteligence ChatGPT-4o k analýze toho, jak by se mohl dogecoin obchodovat v nadcházejících dnech. AI nástroj předložil tři možné scénáře.

Býčí scénář by nastal, kdyby zakladatel SpaceX nadále pozitivně podporoval dogecoin a možnost jeho integrace do svých firem. DOGE by mohl v krátkodobém horizontu vzrůst na 0,12 USD až 0,15 USD.

Zajímavost :  Referent/Referentka do odboru brownfields a rozvoje inovačního podnikání

V rámci mírnějšího scénáře by Musk zmírnil své nadšení ohledně DOGE. ChatGPT-4o předpověděl, že dogecoin by mohl stabilizovat svou hodnotu na aktuální úrovni, pokud zůstane tržní sentiment pozitivní. AI odhaduje, že by se DOGE mohl obchodovat mezi 0,10 USD a 0,12 USD.

Alternativně, pokud by byl celkový tržní sentiment negativní a Muskova podpora by nebyla příliš podstatná, AI model předpověděl, že DOGE by mohl klesnout na 0,08 USD až 0,09 USD.

Na druhou stranu, dogecoin si v současné době užívá krátkodobého býčího sentimentu. Krypto analytik Ali Martinez v příspěvku na X 9. září nabídl několik možných pohybů ceny pro tento oblíbený meme coin.

Martinez zpozoroval, že se na denním grafu DOGE/USD tvoří klasický „falling wedge“ pattern, který je obvykle vnímán jako předzvěst býčího obratu. Podle jeho názoru, pokud dogecoin udrží svou cenu nad úrovní 0,10 USD, může dojít k průlomu směrem k 0,15 USD.

Analýza ceny dogecoinu

V době psaní článku se Dogecoin obchodoval za 0,102 USD, což představuje denní zisk téměř 3 %. Na týdenním grafu vzrostl DOGE o téměř 6 %.

Navzdory krátkodobé pozitivní dynamice technická analýza dogecoinu ukazuje na spíše medvědí výhled, který může souviset s krátkodobým tržním sentimentem. Podle jednodenních ukazatelů z TradingView zůstávají indikátory v neutrální oblasti, zatímco oscilátory naznačují medvědí sentiment.

Vzhledem k tomu, že trh s kryptoměnami momentálně vykazuje známky slabosti, Muskovy zmínky o dogecoinu by mohly významně pomoci stabilizovat cenu nad 0,10 USD.

Dogecoin je sice největším meme coinem, ale jeho růstový potenciál je kvůli vysoké tržní kapitalizaci omezený. Novější meme coiny, jako například Shiba Shootout, by mohly nabídnout lepší příležitosti pro investory díky nižší tržní kapitalizaci a přípravám na svůj debut na kryptoměnovém trhu.

Zajímavost :  Záplavy poškodili pamiatkové budovy, hrozí podmočenie Divadla Aréna. Droba potvrdil kritickú situáciu v Devíne

Je Shiba Shootout nový Dogecoin? – Nový meme coin s inovativními možnostmi a P2E hrou

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) je jedním z nejnovějších a nejzajímavějších memecoinových projektů, který přináší nejen zábavu, ale i inovativní možnosti pro investory. Tento projekt kombinuje prvky Divokého západu a světa kryptoměn, čímž nabízí jedinečný zážitek nejen skrze svoji P2E (Play-to-Earn) hru, ale i skrze další zajímavé funkce, které posilují zapojení komunity.

Shiba Shootout se pyšní propracovaným konceptem založeným na Divokém západě. Tým stojící za vývojem se momentálně soustředí na předprodej, který již přitáhl pozornost mnoha investorů. K dnešnímu dni projekt získal více než 1,1 milionu USD. Během předprodeje si investoři mohou zakoupit tokeny Shiba Shootout za zvýhodněné ceny (aktuálně 0,202 USD) a těšit se na další možnosti výdělku skrze staking a P2E hru.

Jedním z hlavních lákadel projektu je Cactus Staking, kde mohou uživatelé stakovat své tokeny v digitální pouštní krajině. Čím déle tokeny držíte, tím větší odměny nashromáždíte. Tento systém vizuálně zobrazuje růst vašich odměn, což přináší uživatelům nejen pasivní výnosy, ale i zábavu při sledování svého „digitálního kaktusu“. Aktuálně platforma poskytuje roční procentní výnos (APY) 855 %.

Jak jsme zmínili, Shiba Shootout rovněž přichází s Play-to-Earn hrou, která je již dostupná v obchodech s aplikacemi pro Android a iOS. Hráči v této hře mohou vydělávat tokeny Shiba Shootout, které následně mohou využít pro staking, nebo je jednoduše držet a těšit se na jejich růst. Tato hra nabízí kombinaci zábavy a výdělku, což je klíčový trend v současném kryptoměnovém světě.

Zajímavost :  Vláda konečne konsoliduje. Neskoro a zle, ale mohlo to byť aj horšie (píše Ivan Mikloš)

Projekt Shiba Shootout navíc nabízí řadu dalších zajímavých funkcí, které posilují zapojení komunity a zvyšují hodnotu tokenů:

  • Posse Rewards: Program doporučení, ve kterém mohou uživatelé pozvat své přátele do komunity Shiba Shootout a získat bonusové tokeny. 
  • Příběhy od táboráku: Neformální sezení, kde budou členové komunity sdílet své zkušenosti s kryptoměnami a meme coiny skrze příběhy, což posílí komunitního ducha projektu. Ty nejlepší získají odměny v tokenech SHIBASHOOT.
  • Přehledy o správě tokenu: Držitelé tokenů budou moci hlasovat o klíčových rozhodnutích projektu v událostech, které napodobují správu města z Divokého západu
  • Loterie Lucky Lasso: Uživatelé budou moci používat své tokeny Shiba Shootout k účasti v loterii, kde mohou vyhrát velké krypto ceny a zároveň podpořit dobročinné iniciativy.
  • Saving Saddle bags: Uživatelé budou moci automaticky alokovat procento svých tokenů do uzamčené peněženky na určité období a získat další odměny.

Shiba Shootout má do budoucna velké plány. Projekt bude rozšiřovat své možnosti stakingu, uvádět další herní funkce do své P2E hry a plánuje expanzi na další blockchainy. Pokud se chcete o tomto meme coinu dozvědět více, přečtěte si whitepaper a sledujte novinky na sociálních sítích X a Telegram.

*Příspěvek je reklama. Autorem příspěvku není redakce portálu Kryptomagazin.cz. Nevyjadřuje tedy názor redakce ani provozovatele portálu Kryptomagazin.cz. V případě, že využijete poskytnutá sdělení a informace v tomto článku jako investiční doporučení nebo investiční radu, činíte dle vlastního uvážení a na vlastní riziko.

Celý článek zde | Podnikání za 500 Kč ? – ANO